Українські вина у найкращих келихах світу Riedel!
15 жовтня у Києві в готелі Hilton Kyiv відбулася особлива енологічна подія. Компанія Форвард, що є офіційним представником компанії Riedel в сегменті HoRеCа, надала своїм клієнтам унікальну можливість побувати на шоу-дегустації «Українські вина і келихи Riedel».
Дегустацію провів особисто Георг Рідель — представник третього покоління видатної сім’ї Ріделів! Георг продемонстрував можливості келихів серії Restaurant XL на прикладі червоних українських вин: Каберне Марочне ТМ Колоніст, врожай 2012 року; Піно Нуар Витримане ТМ Вина Князя Трубецького, врожай 2012 року; Сапераві Авторське ТМ Вина Гулієвих, врожай 2014 року.
Виявляється на сприйняття смаку вина впливають наші рефлекси і гравітація. І саме ці явища і взяли на озброєння майстри Riedel. Так, наприклад, вузький келих примушує нас рефлективно більше нахиляти голову назад, і таким чином вино по законам гравітації потрапляє на задню поверхню язика. А це означає, що будуть задіяні інші смакові рецептори! Вода – найпростіший спосіб пересвідчитись як форма келиха впливає направлення потоку рідини. Тож келих неправильної форми може «вбити» вино, а в деяких випадках банальний пластиковий стаканчик може бути кращим для вина, ніж неправильний бокал.
Цікава також тема поєднання вина з їжею. І Георг Рідель багато розповідав про це на прикладі поєднання смаків вина і шоколаду. Учасники впевнились, що келих впливає не лише на смак вина, але й на союз вина і страв.
Фінальним акордом дегустації став процес «шокової аерації» вина, який Георг продемонстрував за допомогою витонченого декантера FacetoFace. Завдяки мікрофону гості мали можливість почути, як вино насичується киснем. А так само продегустувати вино після декантування.
Наостанок нагадуємо, що до кінця жовтня діє спеціальна пропозиція на серії Riedel Restaurant і XLRestaurant — 30%! Колекція келихів Restaurant XL була розроблена спеціально для насичених вин з яскраво вираженими смаковими особливостями. Келихи мають приголомшливий дизайн і дозволяють яскравіше і тонше відчути смак вишуканих вин.
Дегустувала Наталя Адаменко